FőoldalAdataimKvízKvíz RanglistaÜzenetekIsmerőseimKéptárFórum
E-mail cím:
Jelszó:        
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavam
merre van a hova?
Új hozzászólás
1 2 3 4 5 6 7 8 .11 12 13 14 .18 19 20 21 22 23 24 25 26 

Numerramar ( #837 ) 2016-07-25 09:11:43
Privát üzenet
Hivatalos: amerikai NATO-vezető irányította a törökországi puccsot.

Az az amerikai tábornok vezette a törökországi puccsot, aki korábban egy kórházat bombázott le Afganisztánban.

A Yeni Safak török napilap egy amerikai tábornok nevét és arcát hozta címlapon; az Erdogan szócsövének számító lap azt állítja, hogy John F. Campbell vezette a Törökországban zajló puccskísérletet.

Campbell neve korábban arról vált ismertté, hogy Afganisztánban az amerikai légierő az ő vezetése alatt bombázott le egy kórházat, annak ellenére, hogy tisztában voltak azzal, hogy civil célpont ellen hajtanak végre légicsapást. A tábornok ezúttal Törökországban szolgálta a NATO érdekeit, és a török lap szerint közvetlen ő irányította a július 15-én kezdődő puccskísérletet.

A lap azzal vádolja Campbellt, hogy Erdogan megbuktatását követően az Amerikai Egyesült Államokban élő hitszónok, Fethullah Gülen mozgalmát akarta hatalomra juttatni.

A Yeni Safak lap ismert arról, hogy Erdogan keményvonalas támogatójaként, de facto nem-hivatalos szócsöveként funkcionál. Korábban többek között a Gezi-parkban zajló tüntetéseken résztvevők megfélemlítését is folytatta, és azzal fenyegette a tüntetésekről tudósító újságírókat, hogy hazaárulásért keményen megfizetnek majd.

Órákkal az írás megjelenését követően az Izmir NATO-bázisban tűz ütött ki, amit azóta sem tudtak eloltani, annak ellenére, hogy helikopterekkel és a légierő vízbombákkal próbálja fékezni a tűz terjedését, mert az állítólag nemsokára elérheti az ott tárolt amerikai lőszerkészleteket. A helyi sajtóban Amerika-ellenes szabotázsakcióról beszélnek.
Válasz erre

Numerramar ( #836 ) 2016-07-13 17:50:37
Privát üzenet
Az Amerikai Egyesült Államok nem kíván részt venni a saját maga által gerjesztett migrációs válság megoldásában - alig fogadnak be menekülteket, és akiket beengednek az országba, azokat is szigorú nemzetbiztonsági átvilágításnak vetik alá.

John Kerry amerikai külügyminiszter kedden megerősítette, hogy az Amerikai Egyesült Államok idén mindössze tízezer szíriai menekültet fog befogadni. Elmondása szerint ebbe a tízezer főbe a "legkiszolgáltatottabbak" - főként özvegy asszonyok, valamint idős, vagy fogyatékos emberek - kerülnek be. Tehát harcképes fizikai-mentális állapotban lévő, fiatal, életerős férfiak tömegeit nem fogadják be. Elgondolkodtató döntés ez, főleg azok számára, akik szerint a fiatal menekültek beengedése jót tesz a gazdaságnak. Az amerikai gazdasági növekedéshez miért nem járulhatnak hozzá a fiatal szíriai munkások?

Az országba beengedett tízezer fő közé bekerülés további kritériuma, hogy előtte az amerikai biztonsági szolgálatok és a hírszerzés azt előbb jóváhagyja. Minden, az országba beengedett személyt szigorú nemzetbiztonsági átvilágításnak vetnek alá, és csak azt követően léphet egy szíriai menekült az Amerikai Egyesült Államok területére, hogy a titkosszolgálatok már visszaellenőrizték személyazonosságát, és igazolták, hogy nem áll kapcsolatban semmilyen terrorszervezettel.

Az USA tavaly alig több mint kétezer szíriai menekültet fogadott be. Az Európai Unió területére ezzel szemben több mint kétmillió menekült és illegális bevándorló érkezett egyetlen év leforgása alatt, miközben német rendőrségi jelentések szerint 90%-uknak ismeretlen volt a személyazonossága. Az Amerika-barát liberális civil szervezetek felháborodásuknak adtak hangot, amikor az Európai Unió elkezdett annak csak a lehetőségével foglalkozni, hogy a terrorveszély miatt a menekültek személyazonosságát még az EU területére belépésük előtt kellene ellenőrizni. Ezt embertelen bánásmódnak, és az emberi jogok sértésének nevezték. Az USA esetében azonban nem hallani ilyet: az amerikai titkosszolgálatok számára megengedett a menekültek várakoztatása.

Az Európai Unió területére főként észak-afrikai országokból és a Közel-Keletről érkeznek menekültek, de sokan érkeznek ázsiai országokból is (pl. Afganisztán). Valamennyi bevándorló olyan országból menekült el, ahol korábban úgynevezett "demokratikus átmenet" kezdődött, vagyis az ország stabilitását biztosító autoriter vezetőt külső beavatkozással eltávolították, miközben nagy mértékben fokozódott a nyugati liberális demokráciát követelő szervezetek aktivitása. Az úgynevezett "demokráciaexport" kivétel nélkül minden esetben széthullott országot, anarchikus állapotokat eredményezett, és terrorszervezetek megjelenését vonta maga után.

A "demokráciaexport" elsősorban egy amerikai elitcsoportok által képviselt dogma, ami illegális bevándorlók millióit zúdította Európára. Az Amerikai Egyesült Államok most ebből az emberáradatból befogad tízezer főt, de csak szigorú nemzetbiztonsági átvilágítást követően.
Válasz erre

Numerramar ( #835 ) 2016-07-10 11:52:36
Privát üzenet
Nem csak amerikai katonákat, de éveken belül kémeket is küld Magyarországra a NATO. Az észak-atlanti szövetség Varsóban tartott csúcstalálkozóján döntés született a NATO saját titkosszolgálatának létrehozásáról.

A Varsóban lezajlott NATO-csúcstalálkozó végén kiadott közlemény szerint a tagállamok döntést hoztak egy nemzetek feletti titkosszolgálat létrehozásáról, mely közvetlen a NATO főparancsnokának irányítása alatt áll.

A közlemény szerint erre a "külső fenyegetések fokozódása" miatt van szükség - valamint amiatt, mert a tagállamok részéről fokozott igény mutatkozik arra, hogy a titkosszolgálati információ-megosztás ne az egyes tagállamok közt, hanem egy központosított platformon történjen.

A NATO 2012-es, Chicagoban tartott csúcstalálkozóját követően indította a közös hírszerzés, megfigyelés és felderítés kezdeményezést, ami februárban ért el arra a szintre, hogy rendelkezzen a NATO gyorsreagálású erők támogatásához szükséges műveleti képességekkel.

A tegnap kiadott közlemény azonban azt állítja, a tagállamok további központosítást sürgettek a hírszerzési képességek terén, valamint, hogy ezek ne a 2012-es - akkori formájában még kezdetleges - projektre korlátozódjanak, hanem további központi platformok jöjjenek létre, szerteágazó tevékenységi körrel.

A NATO csúcstalálkozója július 8-án kezdődött Varsóban, Lengyelországban. A rendezvényt az amerikai háborús készülődés és a NATO elleni tüntetést tervező aktivisták, pártpolitikusok letartóztatása előzte meg. A NATO-tagságot nem támogató pártvezetők és velük együttműködő szakszervezetekre gyakorolt hatósági nyomást követően néhány száz fős civil megmozdulások zajlottak a csúcstalálkozó idején.
Válasz erre

Numerramar ( #834 ) 2016-07-09 15:55:23
Privát üzenet
Pénteken a NATO vezetői megállapodtak egy új egyezmény megkötéséről, ami garantálja a mozgás szabadságát a NATO katonai alakulatok és hadianyag számára. Ellenőrzés nélkül mozoghatnak az amerikai tankok egész Európában, és az egyezmény lehetővé teszi, hogy az amerikaiak bármit - akár atomtöltetet, vagy biológiai fegyvert is - mozgathassanak Európában anélkül, hogy a tagállamok arról tudnának.

A Szputnyik hírügynökség egy meg nem nevezett vezető NATO-tisztviselő nyilatkozatát idézve azt írja, hogy a NATO a ma kezdődő csúcstalálkozó végeztével megkapja a felhatalmazást a korlátozások nélküli haderőmozgatásra a tagállamok közt. A tisztviselő szerint az intézkedésre amiatt került sor, mert Oroszország képes arra, hogy lehetetlenné tegyen minden légi szállítást a NATO keleti tagállamaiban. A NATO vezetői szerint Moszkva egy háború esetén akár teljes légtérzárat is bevezethetne a NATO-tagállamok felett, emiatt vált szükségessé a szárazföldi haderőmozgatást érintő korlátozások eltörlése.

A nyilatkozat szerint a NATO vezetői fokozottan aggódnak amiatt, hogy Oroszország a Kamcsatkában, Kalinyingrádban, és a Krím-félszigeten működtetett haditechnikával meg tudja tagadni a NATO-tagállamok hozzáférését fontos légi szállítási útvonalakhoz, vagyis egy háború esetén a NATO számára eleve ellehetetlenül a gyors mozgósítás Ukrajnába és a balti országokba.

A forrás arról számolt be; amellett, hogy a NATO korlátlan felhatalmazást kap a tagállamok légterének használatára, ugyanezen intézkedés lép érvénybe a tagállamok területeire vonatkozóan; ezentúl a tagállamok hatóságai nem fogják ellenőrizni és hosszadalmas adminisztrációs folyamat során engedélyeztetni a másik tagállamból érkező hadianyag-szállítmányokat, azok ehelyett a tagállamok hozzáférése nélkül juthatnak el az orosz határra.

A Varsóban zajló NATO-csúcs zárásaként kiadandó közös közlemény várhatóan azt is kijelenti, hogy az észak-atlanti szövetség védelmi terveiben lényegi elemmé válik az elrettentés, ennek elsődleges eszköze pedig az atomfegyver-arzenál.

A NATO 2014 óta fokozza katonai jelenlétét Oroszország határain. Azt az elgondolást, miszerint a NATO hadianyagok és a csapatmozgások számára a schengeni övezethez hasonló, egész Európára kiterjedő, ellenőrzés nélküli zónát kellene létrehozni, elsőként Ben Hodges, az amerikai fegyveres erők európai parancsnoka fejtette ki 2015 októberében. Hodges akkor a nemzetállamok ellenőrzési jogosultságát "bürokratikus akadálynak" nevezte, amit "el kell törölni" - felrótta az európai országoknak, hogy a tagállamok ellenőrzési jogosultságai miatt két hétbe telik, mire megkapják a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy harckocsikat küldjenek Kelet-Európába.

Ezzel az új egyezménnyel az Amerikai Egyesült Államok rövid időn belül annyi harckocsit küld az orosz határra, amennyit jónak lát. A tagállamok vezetői ugyanis beleegyeztek abba, hogy az amerikai hadsereg ne kelljen engedélyeket kérjen minden tagállamban a szállítmányok áthaladása előtt. Az új egyezménnyel létrehozzák a schengeni övezet katonai megfelelőjét, szabad utat adtak az amerikaiak háborús készülődésének.
Válasz erre

Numerramar ( #833 ) 2016-07-06 13:37:17
Privát üzenet
Sahra Wagenknecht, a legnagyobb német ellenzéki párt frakcióvezetője szerint az észak-atlanti katonai tömb fenyegetést jelent az európai országok közti békére, emiatt szükségessé vált a NATO feloszlatása.

Wagenknecht azt mondta, a NATO szervezete ma már elavulttá vált, és fenyegeti az európai országok közti békét, mert a NATO európai tagjai és Oroszország közt háborút szít. Szerinte az észak-atlanti tömb feloszlatását követően új katonai szövetséget kell létrehozni, aminek Oroszország is része lenne; ezáltal a kontinentális hatalmak egyetlen szövetség tagjai lennének, ami garantálná, hogy nem lesz háború Oroszország és más európai országok közt.

"Alapvetően, mi a Willy Brandt - Nyugat-Németország volt kancellárja - idejében megfogalmazott elgondolást támogatjuk, miszerint egy kollektív biztonsági rendszert kell létrehozni, melynek Oroszország is része, és a kölcsönös megértésen alapul."

Wagenknecht kijelentette, hogy a NATO ma már szándékosan provokál ki újabb háborúkat, hogy a külső ellenségképpel megindokolhassa saját fennmaradásának szükségességét.

A politikus azt mondta, az észak-atlanti tömb egy olyan katonai szövetséggé vált, amivel az Amerikai Egyesült Államok megosztottságban tudja tartani az európai országokat, ezzel biztosítva saját fennhatóságát a kontinens felett. A volt hidegháborús riválisok azonban soha nem lesznek egyetlen katonai szövetség része; mivel a NATO az amerikai katonai fölényen alapszik, garantált, hogy Oroszország soha nem lesz a NATO tagja. Emiatt, ameddig a NATO létezik, az európai országok megosztottságban maradnak, és egymás ellen folytatnak háborús készülődést.

"Hadgyakorlatok sokasága, egymásra néző rakétarendszerek Kelet-Európában - mi nem akarjuk beteljesíteni ezt a forgatókönyvet, és különösen veszélyesnek tartjuk a NATO terjeszkedését. Emiatt alternatív katonai szövetség létrehozását javasoljuk."

Wagenknecht egyértelműen kijelentette, hogy a NATO kelet-európai terjeszkedése hazugságokon alapszik, és egyetlen mozgatórugója, hogy az Amerikai Egyesült Államok szándékosan éket ver a kontinens vezető hatalmai közé, mert csak egy megosztott Európát tud saját befolyási övezetében tartani.

Egy olyan katonai szövetség, amelynek minden európai ország része lenne, azonban Európa stabilitását garantálná. Többé nem tudnák idegen hatalmak egymás ellen háborúba vinni az európai országokat.

Németország legnagyobb parlamenti ellenzéki pártja felszólítja a kormányt, hogy Németország lépjen ki a NATO szervezetéből, és a továbbiakban ne engedélyezze, hogy az amerikai hadsereg drónjai német katonai létesítményekből kiindulva gyilkolhassanak meg embereket más országokban. A német parlament július 7-én fog szavazást tartani a NATO helyett egy új katonai szövetség létrehozásáról, amiben Lisszabontól Vlagyivosztokig minden ország helyet kapna - az Amerikai Egyesült Államok viszont nem lenne része, hiszen nem európai ország. A NATO következő csúcstalálkozója július 8-án veszi kezdetét.
Válasz erre

Numerramar ( #832 ) 2016-07-04 20:15:58
Privát üzenet
EBESZ-vezető: "a népszavazás nagyon veszélyes, és rendkívül buta dolog"

Hedy Fry, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlése kanadai delegációjának vezetője azt mondta, "Kanadában az emberek csalódtak a brit referendum eredményeiben". Szerinte a referendum nem megfelelő eszköz a döntéshozatalra.

Az Európai Unió Londonnal együtt ki kell dolgozzon egy új stratégiát arra vonatkozóan, hogyan maradhat erős az Európai Unió úgy, hogy az Egyesült Királyság a kilépést követően is szoros együttműködést folytathasson az EU-val - mondta az EBESZ Parlamenti Közgyűlés kanadai delegációjának vezetője. "Reménykedem abban, hogy valamennyi érintett fél, így maga az Európai Unió is fontolóra vesz más utakat, melyeknek az Egyesült Királyság továbbra is része lehet."

Fry hozzátette; Kanadában az emberek csalódtak a brit referendum eredményében, és szerinte egy népszavazás nem a döntéshozatal legmegfelelőbb formája. "A referendum nagyon veszélyes dolog, mert mindenki szavazhat egy olyan dologról, amit nyilvánvalóan nem ért. A referendum egy kifejezetten buta eszköz - egyesek mégis úgy gondolják, hogy ezzel előre léphetünk." - mondta.

Június 23-án a britek 52%-a egy referendumon megszavazta az Európai Unióból kilépést. Ezzel 17,4 millió ember döntött a kilépés mellett, 16,1 millióan pedig az EU-tagságot választották.
Válasz erre

Numerramar ( #831 ) 2016-07-03 11:53:51
Privát üzenet
A francia és a német kormány kidolgozta az Európai Unió megreformálásának egy tervezetét, mert a nyugati vezetők attól tartanak, hogy a britek kilépésével megkezdődött az unió széthullása. A dokumentum szerint egyetlen föderális államban egyesítenék Németországot és Franciaországot, az EU többi tagállama pedig ultimátumot kap: idővel minden országnak csatlakoznia kell.

Tegnap még kormánykörökben is sokakat meglepett Lázár János kijelentése, miszerint ő a kilépésre szavazna, vagy nem venne részt egy az uniós tagságról tartott esetleges népszavazáson. Később Kovács Zoltán kormányszóvivő szintén azt mondta, hogy egy ilyen referendumon az Európai Unióból való kilépésre szavazna. A látványos fordulat még nagyobb zavart okozott a jobboldalon: hogyan lehetséges, hogy a Fidesz politikusai kilátásba helyezik az Európai Unióból kilépést, miközben a Jobbik vezetője nemrég jelentette ki, hogy pártjának már nem célja az EU-ból kilépés? Az általános értetlenség oka, hogy még azok a sajtóorgánumok is elhallgatnak lényegi információkat az uniós politika alakulásáról, melyeknek kifejezetten profilja az európai politikáról tudósítás. Németország és Franciaország külügyminiszterei nemrég megállapodtak az európai szuperállam létrehozásáról, ami az önálló államok teljes felszámolását jelenti Európában, és idővel rákényszerítenének a csatlakozásra minden országot, ami jelenleg az Európai Unió tagja.

Aki azt gondolja, Magyarország országként az Európai Unió tagja maradhat, le van maradva az eseményekkel: június 27-én jutott nyilvánosságra a nyugati vezetők egy tervezete, ami előirányozza egy olyan Európai Unió létrehozását, amiben már nincsenek különálló országok. Emiatt a választás egyszerű: Magyarország, vagy Európai Unió. Ha tagok maradunk, megszűnik a magyar államiság, tehát Magyarországról a továbbiakban nem beszélhetünk.

A TVP info június 27-én hozzájutott egy dokumentumhoz, amin a francia és német külügyminiszter aláírása szerepel, és olyan lépések sorozatát javasolja, melyek eredményeként kezdetben Franciaország és Németország egyetlen államalakulatként egyesülne. A lépcsőfokok részét képezi egy közös európai titkosszolgálat létrehozása, ami szintén a német és francia szakszolgálatok integrálásával venné kezdetét. Létrehoznának emellett egy európai polgári védelmi erőt, és harmonizálnák az egyes országokban jelenleg még eltérő büntetőjogot. A TVP info szerint a dokumentum egy ultimátum, amit Párizs és Berlin együtt adott az Európai Unió valamennyi országának: idővel az EU minden tagállamának csatlakoznia kell ehhez az új föderációhoz, ami a jelenlegi európai államok teljes felszámolását jelenti.

A dokumentum alapján a résztvevő országok nem rendelkezhetnek saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehet saját fizetőeszközük sem.

Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelenti.

Ehelyett egy egységes európai hadsereg fegyveresei állomásoznának Magyarországon, euróban - vagy más közös pénzben - fizetnénk, és az adóbevétel legitim módon egy idegen országba vándorolna. Ez az állami költségvetéssel való rendelkezést is olyan mértékben lekorlátozza, hogy ha a kórházakról, iskolákról hullik a vakolat, az emberek hiába tüntetnek Budapesten a parlament előtt, mert a magyar kormány nem tehet semmit - a tüntetők saját költségükön Brüsszelbe, Párizsba, vagy Berlinbe kell utazzanak, ha el akarnak érni valamit.

A Radio Poland azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy a föderációban a tagállamok elveszítik az ellenőrzést saját határaik felett - tehát Brüsszel annyi bevándorlót csoportosítana át ide, amennyit jónak lát, és nem lenne magyar karhatalmi erő, ami ebben adott esetben megakadályozza. A Szvobodnaja Pressza információi szerint annak ellenére, hogy a francia parlament elutasította ezeket a terveket, francia vezető politikusok más tagállamokban "házalnak" ezzel az elgondolással, és megpróbálnak rávenni más országokat a csatlakozásra. Amennyiben sikerrel járnak, az egyértelmű választás elé állítja Magyarországot: választani kell a magyar államiság megtartása, és az éppen aktuális európai birodalom közt, melynek képviselői jelenleg mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az európai országok ne tarthassanak népszavazásokat a tagállami jogkörök megvonása ellen. Közeleg az a pillanat, amikor az uniós tagságot nem elutasítani egyet jelent a magyar államiság felszámolásának képviseletével.
Válasz erre

Numerramar ( #830 ) 2016-06-28 16:30:56
Privát üzenet
Douglas Macgregor amerikai hadtörténész szerint az Egyesült Királyság geostratégiai, katonai és pénzügyi téren sokkal erősebb pozícióba kerül az Európai Unióval szemben, miután kilépett az EU-ból. Szerinte Soros György és a trockista liberálisok várakozásaival ellentétben éveken belül érezhetővé válnak majd a kilépés pozitív hatásai.

Macgregor pénteken a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, "George Soros és a trockista euro-baloldal várakozásaival ellentétben Nagy-Britannia gyarapodni fog, és a jelenleginél jóval erősebb stratégiai és gazdasági pozícióra fog szert tenni." Szerinte az ország földrajzi elhelyezkedése és a szabad piac megtartása terén tapasztalható elkötelezettsége okán minden eddiginél gazdagabbá válhat az Európai Unióból kilépést követően. A szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy

miközben a média pánikkeltést folytat, a németek már arra törekszenek, hogy a kilépést követően ne sérüljenek a britekkel fennálló szabadkereskedelmi egyezményeik a "mérges brüsszeli bürokraták" miatt.

Macgregor meglátása szerint nemsokára Németország, az Egyesült Királyság és az északi országok új kereskedelmi együttműködéseket kötnek, és azt követően valamennyi ország a briteknek köszönheti majd a gazdasági növekedést.

A szakértő kifejtette, hogy miközben az ország földrajzi elhelyezkedéséből adódó előnyök nem vesznek el, a Brexit megmenti a brit gazdaságot attól, hogy évtizedeken keresztül ők fizessék a franciák, olaszok, görögök és más déli népek költségvetési hiányát. Szerinte a közös uniós kasszába befizetés helyett az Egyesült Királyság inkább az Amerikai Egyesült Államok felé fordulhat, és megerősítheti együttműködését a NATO-val. "A védelmi-katonai következmények tekintetben rövidtávon mutatkozik majd visszaesés, de hosszú távon egy egészségesebb és független Nagy-Britannia sokkal jobb partnere lesz az Egyesült Államoknak, és a NATO-nak." - mondta.

Macgregor szerint a brit referendum elsősorban az európai balliberális pártoknak jelentett kemény csapást.

"Az EU-párti baloldal megrémült. A nemzeti identitás, nemzeti kultúra, saját nyelv, nemzeti törvények és nemzeti határok eltörléséről dédelgetett álmaik megsemmisültek az elsöprő népi ellenállás súlya alatt. A demokrácia megbuktatja a liberális baloldalt."

A szakértő hozzátette, hogy a referendum kimenetelében jelentős szerepet játszott a britek ellenérzése a nem-európaiak tömeges bevándorlásával szemben, ami Londont egy angol városból globális várossá változtatta. London "globális városként" többségében az EU-tagság fenntartására szavazott, mert ott a lakosság többségét már nem a britek alkotják, hanem más kulturális és faji/etnikai hovatartozású néptömegek. London az uniós tagság ideje alatt Londonisztánná vált.

Macgregor szerint a népszavazás kimenetele azt mutatja, hogy London jelenlegi állapota nem egy követendő példa a britek számára, hanem egy olyan katasztrófa, aminek más helyeken bekövetkeztét meg kell akadályozni. "A brit lakosság számára London egy kirakatpéldája annak, hogy a baloldal el akarja törölni az őshonos brit népet a Föld színéről, amit egy arab többségi lakosságú, marxista utópiával akar behelyettesíteni."
Válasz erre

Numerramar ( #829 ) 2016-06-27 19:15:36
Privát üzenet
Az orosz parlament alsóháza elfogadott egy új terrorellenes törvényt, ami lehetővé teszi a hatóságok számára a veszélyes szektákkal való leszámolást. Az új törvény tiltja, hogy a hivatalosan elismert egyházakon kívül bármilyen más szervezet hittérítést, vallási prédikációt folytasson, vallási témájú iratokat terjesszen.

Az Egységes Oroszország Párt képviselőnője, Irina Jarovaja által benyújtott törvényjavaslat többek között az extrémista és okkult szekták, vallási irányzatok adminisztratív eszközökkel való kiirtását célozza meg: betiltja a hittérítést, vallási prédikációt, és vallási témájú iratok terjesztését minden olyan csoport számára, ami nem hivatalosan elismert egyház. Az iszlám vallási szélsőségesek, de bizonyos szabadkőműves szekták számára is kemény idők jönnek, mert a nem államilag elismert vallási szervezetek számára illegálissá válik saját - kitalált vagy félremagyarázott - hittételeik terjesztése.

A törvény emellett négyről nyolc évre emelte az extrémista bűncselekmények esetében kiszabható börtönbüntetés időtartamát. Kimondja, hogy bizonyos bűncselekmények esetében a folyamatban lévő előkészületek ismerete is bűncselekménynek minősül, ha az adott személy nem értesíti a hatóságokat. Ezáltal a szélsőséges vallási közösségeknek nem csak azon tagjai büntethetőek, akik a konkrét terrorcselekményt elkövették, hanem büntethetővé válnak azok is, akikről bebizonyosodik, hogy tudtak a radikalizálódott hittársaik által folytatott előkészületekről.

Az új szabályozás fontos építőköve az online kommunikáció hosszú távon ellenőrizhetővé tétele; előírja, hogy az internetszolgáltatók el kell tárolják és a hatóságok számára hat hónapra visszamenőleg elérhetővé kell tegyék a felhasználóik összes online kommunikációjának tartalmát (metaadatok esetében ez három év), emellett kiskapukat biztosít az állami hatóságok számára számos online üzenetküldő alkalmazás titkosításának megkerülésére. A hatóságok számára így nem csak lehetővé válik a radikalizálódó vallási közösségek felszámolása, de hatékony eszközt kapnak a nem bejegyzett szervezetként működő földalatti szekták tagságának feltérképezéséhez is.
Válasz erre

Numerramar ( #828 ) 2016-06-04 15:04:20
Privát üzenet
Trianon aláírói:
Anglia
Franciaország
LENGYELORSZÁG!!!!! a MI NAGY BARÁTUNK
Usa ?
Olaszország
JAPÁN !!!!
Belgium
KÍNA!!!
Kuba
Panama
Nicragua
A Fasza GÖRÖGÖK
Portugália
Románia
Szerb-Horvát-Szlovén állam
Csehszlovákia
Sziám -- Thaiföld
VESSZENEK EL, MAGJUK SE MARADJON, ÁTKOZOTTAK LEGYENEK, MÍG A VILÁG FENNÁLL ÉS AZON TÚL
Válasz erre

Törölt bejegyzés ( #827 ) 2016-06-04 13:55:26
Törölve
Numerramar ( #826 ) 2016-05-08 19:49:20
Privát üzenet
John Kerry amerikai külügyminiszter ultimátumot adott Szíriának: megkezdi a "politikai átmenetet", vagy megkockáztatja annak minden következményét, hogy az Egyesült Államok maga alkalmazza a "politikai átmenet" egy "új megközelítését".

Tony Cartalucci, Bangkokban élő geopolitikai szakértő a New Eastern Outlook magazinban megjelent értekezésében bemutatta a szíriai háború befejezésének alternatíváit - a szakértő levezette, hogy egyik lehetséges forgatókönyv sem tekinthető egyértelműen pozitív végkimenetelnek, mert a ma is tapasztalható politikai erővonalak mentén Szíria vagy elveszíti függetlenségét és beköszönt egy a háborúhoz képest békésebbnek mondható időszak, vagy megőrzi függetlenségét, de ebben az esetben állandó kockázatként jelen marad a terrorizmus kiújulásának lehetősége. Cartalucci levezetése szerint értelemszerűen a függetlenség és stabilitás kettősségének megőrzésén dolgozik a szíriai rezsim, de egy ilyen forgatókönyv megvalósulása az amerikai külügyi érdekérvényesítés számára akadályt jelent. John Kerry ennek megfelelően ultimátumot adott a szíriai államfőnek: szerinte az ország meg kell kezdje a politikai átmenetet, aminek természetesen az USA által előírt normáknak kell megfelelnie. A szakértő azonban felteszi a kérdést:

"Miért gondolja úgy Washington, hogy joga van ráerőltetni akaratát egy az Egyesült Államok határaitól tízezer kilométerre található országra?"

Cartalucci szerint az a tény, hogy Szíriában máig működnek terroristák, egyértelműen visszavezethető az amerikai érdekérvényesítésre, hiszen az amerikai külügyminiszter már nem is próbálja leplezni, hogy Washingtonnak konkrét elképzelései vannak egy távoli, független ország jövőjéről - és ennek megfelelően ultimátumokat ad az ország demokratikusan megválasztott vezetőjének. "John Kerry mindeddig soha nem szolgált magyarázattal arra, honnan veszi a jogot az Egyesült Államok ahhoz, hogy döntéseket hozzon egy az USA határaitól tízezer kilométerre, a Közel-Keleten található független ország jövőjéről. Pedig legutóbb azt is megengedte magnak, hogy ultimátumot adjon Damaszkusznak."


Cartalucci ráadásul egy amerikai újságírót, Bradley Klappert (Associated Press) idézi, aki beszámolt arról, hogy John Kerry augusztusig adott időt Bassár el-Aszad szíriai államfőnek, hogy megkezdje az úgynevezett "politikai átmenetet" - ellenkező esetre pedig azt helyezte kilátásba, hogy Szíriának viselnie kell az USA saját válságrendezési megközelítésének összes következményét. Az amerikai újságíró szerint valószínűtlen, hogy a Fehér Ház "felhatalmazást adna az amerikai hadsereg szíriai bevetésére", ehelyett térségi szövetségeseik fognak fegyvereket szállítani az országban működő terroristáknak.

Cartaculli az Independent egy korábbi jelentésére hivatkozva azt írja, hogy Szaúd-Arábia és Törökország látja el fegyverrel az "ellenzéki csoportok" egy közös parancsnoki struktúráját, amihez hozzátartoznak olyan dzsihádista szervezetek is, mint az al-Nuszra Front. Emellett azt írja, Washington nagyon is tisztában van azzal, hogy a "mérsékelt" csoportoknak küldött fegyverek a terroristákhoz kerülnek - ennek ellenére folytatja ezt a gyakorlatot, mert a szíriai rezsim megdöntésére kidolgozott stratégiának részét képezi, hogy az országban hosszú távon bizonytalan helyzet kell uralkodjon a mindenhol jelen lévő terrorszervezetek tevékenysége okán - Washington emiatt nem is törekszik arra, hogy különbséget tegyen "mérsékelt ellenzék" és dzsihádisták közt.

A New Eastern Outlook elemzése emellett észrevételezi, hogy Washington ugyanazt a “megközelítést" alkalmazza Szíriában is, amit korábban Líbiában: megpróbált egy úgynevezett "repüléstilalmi övezetet" létrehozni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy önhatalmúan kijelöl egy területet a független ország légterében, ahol csak az amerikai légierő lehet jelen, az adott ország saját légierőjének gépeit pedig lelövik. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a Washington által fegyverzett terroristák a földön megdöntsék a független ország kormányát, miközben az amerikai légierő nem engedi, hogy az ország saját légierője megakadályozza a terroristák gyors előrenyomulását. Moammer Kadhafi bukása szinte azonnal bekövetkezett a NATO "repüléstilalmi övezetének" életbe léptetését követően, de Szíria esetében ez a módszer problémákba ütközött, mert egy szövetséges ország - Oroszország - légierője kormányközi egyezmények keretén belül, legitim módon csapást mért a terrorszervezetekre. Az Egyesült Államok nem vállalta fel az Oroszországgal való közvetlen összeütközést - ehelyett egy szövetséges NATO-országgal, Törökországgal lövette le az orosz légierő egy gépét, "figyelmeztető jelleggel". Washington indirekt fenyegetése azonban nem vonta magával a várt "következményeket", John Kerry így a mai napig újabb és újabb ultimátumokat kénytelen adni, és Szíria mint állam máig megőrizte stabilitását.
Válasz erre

Törölt bejegyzés ( #825 ) 2016-05-08 19:48:41
Törölve
Numerramar ( #824 ) 2016-04-25 16:44:12
Privát üzenet
Brüsszel az osztrák határzárral zsarolja Magyarországot, miközben a jobboldali radikalizmus szétforgácsolására törekszik, hogy ne legyen számottevő ellenállás a migránsok letelepítésével szemben. A kormány szintén kellemetlen helyzetbe került: az osztrák határzár és a kvótarendszer kombinációjával Brüsszel bármit megkövetelhet Magyarországtól, akár további tagállami jogkörök feladását is.

Átmeneti határellenőrzést vezetett be Ausztria a magyar határon, hogy "korlátozza a migránsok beáramlását az ország területére". Az Österreich osztrák napilap szerint fokozottan körültekintő ellenőrzést folytatnak a kamionforgalom terén, amire azért van szükség, hogy ellehetetlenítsék az embercsempészek működését. Az intézkedés nem csak uniós szabályozásba ütközik, de súlyosan sérti a magyar nemzeti érdeket, mert ezáltal Brüsszel felszámolja azt a strukturális akadályt, ami lehetetlenné tenné, hogy a kötelező kvóták által, erőszakkal betelepített migránsokat Magyarországon tartsák.

Egy évvel ezelőtt a magyar kormány rendkívüli sebességgel határozott a déli határzár megépítéséről, ami gyors ütemben meg is épült, és elterelte Magyarország határairól a bevándorlás fő csapásvonalát. A szerb-magyar határzár megépítése összhangban állt a magyar nemzeti érdekkel, hiszen a lakosság abszolút többsége támogatja a migránsok beözönlésének magakadályozását, és nem akarja, hogy hazánkban a nyugat-európaihoz hasonló migrációs válság alakuljon ki. Különösen a december végén, Kölnben történtek igazolták a határzár megépítésének helyes voltát, amikor a szilveszteri utcai programok során több fiatal nő vált nemi erőszak áldozatává, és egyetlen este alatt több mint félezer szexuális zaklatásról kapott bejelentést a rendőrség. Később a rendőrségi jelentésekből kiderült, hogy mindegyiket közel-keleti és afrikai migránsok követték el, akik akár Budapest utcáin is vadászhattak volna a magyar nőkre, ha a kormány nem építtet kerítést a szerb-magyar határra.

A Szerbiával közös határ elkerítése eközben összhangban állt az Európai Unió kiterjesztésére törekvő érdekközösség céljaival is. A magyar határkerítés egy olyan geopolitikai tényezővé vált, ami hatással volt a migrációs útvonalak későbbi alakulására, és lehetővé tette, hogy Brüsszel a Szerbia-Horvátország-Szlovénia útvonalon egyetlen határszakasz ellenőrzésével kontrollálni tudja a bevándorlást, és migrációs nyomást helyezhessen Szerbiára, vagy csökkenthesse azt. A magyar-szerb határzár megépülését követően Brüsszel kezébe került a döntés azzal kapcsolatban, hogy mennyi bevándorló torlódjon fel Szerbia területén - és ezt fegyverként használta Szerbia Európai Uniós csatlakozásának kikényszerítésére. Mivel a déli határzár egyszerre volt magyar nemzeti érdek és Brüsszel érdeke, a kormány rekord sebességgel megvalósította azt.

Nem ugyanez a helyzet az osztrák határzárral, ami kizárólag Brüsszel érdeke, de a magyar nemzeti érdeket súlyosan sérti.

Csehország feltételekkel ugyan, de elfogadta az Európai Unió kvótarendszerét, és megkezdte a migránsok átvételét Németországtól. Cseh vezető politikusok azonban több alkalommal arról számoltak be, hogy a migránsok nem akarnak Csehországban maradni. Az iraki bevándorlók csoportjait több alkalommal a német határon fogták el, mert átadásukat követően még aznap visszaszöktek volna Berlinbe. Szlovákia korábban szintén hasonló tapasztalatokról számolt be: a migránsok letelepítése nem lehetséges, mert erőszakkal kell őket az adott országban tartani, ha egy szegényebb uniós tagállamba helyeznék át őket.

A Csehországba kvótával áthelyezett migránsok még aznap újra Berlinbe érkeztek volna, ha Németország nem működtet határellenőrzést a kérdéses szakaszokon, és a német határ mentén el nem fogják őket a rendőrök. Ez a tény azt mutatja, hogy

a schengeni övezeten belüli határzárak létesítése a migránsok erőszakos letelepítését segíti.

Az osztrák-magyar határzár a schengeni övezet egy belső határszakaszán épített kerítés, ami így lehetővé teszi, hogy az osztrák rendőrök elfogják és visszaküldjék azokat a migránsokat, akik esetleg Magyarországról akarnának visszaszökni Németországba. Ha Brüsszel megkezdi a migránsok tömeges betelepítését Magyarország területére, ez a határkerítés lehetővé teszi, hogy az Európai Unió erőszakkal hazánk területén tartson tetszőleges számú, kvóták alapján idetelepített afrikai és arab migránst.

Akarunk Köln 2-t csinálni Budapestből? Brüsszel ezt akarja.

Nem tekinthető véletlennek, hogy a magyar radikális jobboldalon éppen abban az időszakban kezdődik ilyen mértékű felbolydulás, amikorra Magyarország gyakorlatilag minden szakaszon körbe van kerítve az Európai Unió irányába, ezáltal kezd lehetővé válni a migránsok erőszakos betelepítése. Egy ilyen mesterséges lakosságmozgatás soha nem válna lehetővé, ha a schengeni övezet belső határain nem épülne határkerítés. Ezért az osztrák-magyar határzár Brüsszel érdeke, a multikulturalizmust ránk kényszeríteni akaró liberális ideológiai kisebbség érdeke, és Magyarországnak egy egységes, acél szilárdságú nemzeti radikális ellenzékre van szüksége, hogy a kormány a választói nyomás, az ellenzék részéről ránehezedő belpolitikai nyomás miatt a jövőben se tudja engedélyezni Magyarország erőszakos újranépesítését nem-európai migránsokkal.

Azt láthatjuk ugyanis, hogy miközben az Orbán-kormány azonnal határzárat épített délen - ami az EU és Magyarország érdeke volt egyszerre -, mindvégig azt hangsúlyozta, hogy támogatja a schengeni övezet külső határainak lezárását, de nem támogatja a belső határok ellenőrzésének visszaállítását. Érdekes módon, abban az esetben, hogy egy olyan határzár épül Magyarország és egy szomszédos ország közt, ami nem magyar érdeket, ehelyett tisztán Brüsszel érdekeit képviseli, nem láthatunk a kormány részéről intenzív diplomáciai tiltakozást, amiért Ausztria üzembe helyezte a "szárnyas kaput".

Az osztrák-magyar határzár egy újabb kard Brüsszel kezében, amivel nem csak a magyar nép érdekét sérti, de a mindenkori kormányra is nyomást tud gyakorolni. Már csak idő kérdése, hogy Brüsszel előírja egy nagyobb migráns-csoport Magyarországra telepítését, és abban a helyzetben az osztrák-magyar határzár egy olyan tényező, amit Brüsszel a magyar kormány zsarolására tud felhasználni:

a határzár lehetővé teszi, hogy Brüsszel tetszőleges engedményeket megköveteljen a magyar kormánytól, elutasítás esetén pedig a kvótarendszerrel migránsok ezreit, tízezreit, százezreit küldheti ide, amivel lerombolja a kormány ma még stabil szavazóbázisát.

Ebben a helyzetben egy erősödő nemzeti radikális ellenzék jelenléte is sérti Brüsszel érdekeit, hiszen a kormánnyal szemben alkalmazott zsarolás annál könnyebben éri el célját, minél inkább nincs jelentős belpolitikai akadálya annak, hogy a migránsok betelepítését a kormány elfogadja. Amennyiben számolnia kellene a szavazók átpártolásával és a Jobbik kormányra erősödésével, az Orbán-kormány zsarolás esetén kétszer is meggondolná, hogy merje-e engedélyezni a migránsok betelepítését: ahogy történt az a második helyre felerősödő, szavazóbázis szempontjából már veszélyessé váló Jobbik jelenléte idején. Ha a Jobbik kettészakadása megtörténik, Brüsszel megkezdi a migránsok betelepítését Magyarországra, és újabb 4-8 évbe telhet, mire egy másik jobboldali párt olyannyira megerősödik, hogy azzal a kormánynak és Brüsszelnek egyaránt számolnia kelljen. Addig akár Köln 3-at is lehet csinálni Budapestből, és semmilyen belpolitikai következménye nem lesz.
Válasz erre

Numerramar ( #823 ) 2016-04-04 18:00:11
Privát üzenet
A török haditengerészet két hajója érkezett vasárnap Ukrajnába, az odesszai kikötőbe, a két ország közti katonai együttműködés részeként. Törökország szoros kapcsolatra törekszik az ukrán atlantistákkal, mióta a krími tatárokon keresztül érdekegyezés jött létre Ankara és Kijev közt.

Az ukrán haditengerészet sajtószolgálata vasárnap hivatalos Facebook-oldalán számolt be a TCG Salihreis és a TCG Bartin fregattok érkezéséről. "Ma, április 3.-án a Török Köztársaság két hadihajója, a TCG Salihreis és a TCG Bartin érkezett Odesszába. A török hajók kétnapos vizitje az ukrán védelmi minisztérium és fegyveres erők 2016-os nemzetközi együttműködési programjával összhangban történik."

Az utóbbi hónapok során Törökország és Ukrajna látványosan törekszik a kétoldalú kapcsolatok bővítésére, beleértve a katonai együttműködést is. Petro Porosenko a múlt hónap során Ankarába látogatott, ahol Recep Tayyip Erdogan török államfővel találkozott. A Stratfor értékelése szerint a két vezető közti találkozó közvetlen kapcsolatban áll az Oroszországgal kialakult ellentétekkel, melyek miatt érdekegyezés alakult ki Törökország és Ukrajna közt. Az elemzés az orosz légierő gépének lelövésével indokolja a Kijev felé közeledést, annak okán, hogy a szíriai incidens "kényszerpályára állította" a török politikát.

Az Ukrinform jelentése szerint Porosenko és Erdogan egyaránt elítélte a Krím-félsziget Oroszországgal történő újraegyesülését. A két ország közti kapcsolat szorosabbra fonódása azonban közvetlen visszavezethető a kijevi puccsra: Erdogan számára a nyugati országok Oroszországgal szemben ellenséges propagandája kiváló lehetőséget szolgáltatott arra, hogy kiterjessze a török érdekszférát. Azáltal, hogy a NATO hivatalosan is ellenséggé nyilvánította Oroszországot, Ankara gyakorlatilag szabad kezet kapott a Krím-félszigeten folytatott zavarkeltésre, ami által kiterjesztheti befolyását a krími tatár kisebbségre, miközben a NATO "ellenségének" határain túl folytat aknamunkát.

A két ország tavaly fektette le egy haditengerészeti együttműködés kereteit. Februárban azonban a Donyecki Népi Köztársaság hírszerző szolgálata arról számolt be, hogy több száz török zsoldos érkezett Ukrajna területére, valamint a török extrémista csoportok - köztük a Szürke Farkasok - tagjai is gyülekeznek Ukrajnában, hogy részt vegyenek a konfliktus újjáéledése után kibontakozó harcokban.

Márciusban a Krími Köztársaság miniszterelnök-helyettese a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva számolt be arról, hogy török katonai instruktorok működnek Ukrajnában, akik az extrémista csoportok kiképzését folytatják, és együttműködést folytatnak a tatár kisebbség kormányzó testületével, a Medzslisszel. A politikus akkor kijelentette, hogy Törökország ezáltal részt vesz az etnikai feszültségek szításában, melynek célja a Krím területén etnikai alapú zavargások kiprovokálása, idegen zsoldosok és a helyi tatár kisebbség bevonásával.
Válasz erre

Numerramar ( #822 ) 2016-04-04 17:55:27
Privát üzenet
Németországban nem kapott széleskörű támogatást az amerikai hadsereg Kelet-Európába történő bevonulása és állandó jelenlétre berendezkedése: egyes sajtóorgánumok azt is ki merték jelenteni, hogy nincs rájuk szükség, mert nincs mi ellen.

Philip Breedlove tábornok, az Európában állomásozó amerikai haderő parancsnoka szerint az intézkedés azért volt szükséges, hogy ellensúlyozzák az "agresszív oroszokat". A német sajtó azonban nem fogadta kitörő lelkesedéssel az amerikai jelenlét fokozását, - ehelyett sokkal hasznosabbnak tartanák, ha inkább a Közel-Keleten jelennének meg az amerikai páncélosok, az Iszlám Állam elleni harc részeként. Korábban amerikai sajtóorgánumok is az adófizetők pénzének elszórásaként értelmezték, hogy Washington mintegy 3,4 milliárd dollárt költ "európai szövetségeseinek megnyugtatására", és 2017-ben tovább fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában.

A német sajtó szintén kétkedve fogadta ezt a "megnyugtató intézkedést". A Straubinger Tagblatt szerint nincs bizonyíték arra, hogy Oroszország tényleges veszélyt jelentene a nyugati szövetségre. "De ha mégis veszélyt jelentene, 250 amerikai tank és 4500 katona csak szimbolikus szerepet töltene be Putyin elnök katonai lehetőségeivel szemben. Oroszország napok leforgása alatt 30 ezer katonát küld a konfliktus-zónába, ha akar."

A Die Freie Presse eközben hangsúlyozta, hogy a NATO a kelet-európai katonai jelenlét állandósításáról hozott döntése veszélyt jelent az egyébként is instabil globális biztonságra. "A fenntartható diplomáciai kezdeményezések, melyek célja, hogy visszatérítsék Oroszországot a tárgyalóasztalhoz, sokkal fontosabbak lennének, mint a katonai erő demonstrálása." A lap szerint a konfliktusrendezésnek nem a legagresszívabb formáját kellene választani, ehelyett vissza kell térni ahhoz a diplomáciához, aminek alapja nem a konfrontáció, és törekszik a különböző érdekek kompromisszumra juttatására.

A WAZ német napilap szintén azt hangsúlyozta, hogy a NATO kelet-európai tevékenysége nem csak hatástalan, de kontraproduktív is; az USA és a NATO közti bizalmat már megsemmisítették, és emiatt egy újabb hidegháború vette kezdetét. Emellett azt valószínűsítette, hogy a nagyhatalmak erőfitogtatását hamar megelégelik majd a kelet-európai nemzetek, és a térségi országok idővel újra a szélsőséges nacionalizmus és izoláció felé fordulhatnak, hogy ezáltal mindenfajta nagyhatalom szorításából megszabaduljanak. A térségi országok befelé fordulása azonban olyan tényező - az értékelés szerint -, ami hosszú távon lerontja a biztonsági helyzetet Kelet-Európában, mert a térségi országok újra egymás ellen fordulhatnak, elutasítván mindenfajta nagyhatalmi vagy nemzetközi konfliktusrendezési kezdeményezést.
Válasz erre

Numerramar ( #821 ) 2016-03-25 15:37:12
Privát üzenet
Egy szíriai emberi jogi csoport követeli, hogy az Egyesült Államok hagyjon fel a lakott területeken folytatott hadmozdulatokkal, mert eddig közel 400 civil veszítette életét a bombázásaik következtében. A helyszíni megfigyelők által mondottak jelentősen eltérnek az elnöki hivatal által közölt adatoktól.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az amerikai légierő 380 embert, köztük 99 gyermeket és 67 nőt gyilkolt meg az elmúlt 18 hónap során. A szervezet szerint mindannyian a légicsapásokban veszítették életüket, miközben az Egyesült Államok a hivatalos jelentésekben torzítja az eredményeket, és összesen 21 civil áldozatot ismernek el.

A szervezet szerint összesen 4643 civil veszítette életét, mióta az USA által vezetett koalíció megkezdte a bombázásokat Szíriában. A "misszió" célját Barack Obama 2014. szeptemberében abban jelölte meg, hogy visszaszorítani az Iszlám Államot és vereséget mérni rá Irakban és Szíriában. Az emberi jogi csoport azonban helyszíni megfigyelői tevékenységre alapozottan állítja, hogy az amerikai beavatkozás főként a civileket érinti - emiatt felszólítják az Egyesült Államokat, hogy szüntessen be minden, lakott területet érintő hadmozdulatot.

Elmondásuk szerint közel négyszáz embert közvetlen az amerikai bombázás gyilkolt meg (amit az USA ráadásul anélkül folytat, hogy arra a legitim kormány engedélyt adott volna), azonban az ő adataik is alulbecsülhetik a tragédia valós mértékét, mert egy másik forrás ennél jóval több civil áldozatról tud. Az Airwars nevű szervezet a Szíriában zajló hadmozdulatokról készült hivatalos jelentések, nyilvánosan elérhető adatok alapján folyamatosan összesíti az áldozatok számát, és az ő információik szerint 519 szíriai civilt gyilkoltak meg az amerikai légierő bombái.
Válasz erre

Gaia ( #820 ) 2016-03-25 11:39:16
Privát üzenet
IGAZ!
Válasz erre

Előzmény: ( #819 ) Regiomontanus 2016-03-25 10:00:19
Regiomontanus ( #819 ) 2016-03-25 10:00:19
Privát üzenet
kijelöl jobb klikk - ugrás a webhelyre vagy keresés google-al
vagy link megnyitó kiegészítő letöltés a böngészőbe


http://indavideo.hu/video/Papp_Lajos_szivsebesz_a_muszlimokrol
Válasz erre

Törölt bejegyzés ( #818 ) 2016-03-25 09:47:15
Törölve
Numerramar ( #817 ) 2016-03-17 11:28:44
Privát üzenet
RUSSIA TODAY

A globális orosz rádió kérelmet nyújtott be, hogy az ENSZ Emberjogi Bizottsága folytasson vizsgálatot kurd civilek tömeges lemészárlása ügyében Cizre török városban. Erről elsőként a helyszínről szemtanúk elmondása alapján tudósított az orosz adó. /A mintegy 150 kurd elevenen elégetéséről, illetve lefejezéséről szóló beszámoló a március 11-i szemlében olvasható itt./ Az adó számos nemzetközi emberjogi szervezetnek elküldte az adást, és megkérdezte, szorgalmazzák-e a vizsgálatot. Egyetlen szervezet sem válaszolt az Amnesty International és a Nemzetközi Vöröskereszt kivételével. Az AI válaszában elutasította a felkérést. A Nemzetközi Vöröskereszt arra hivatkozott, hogy nincs törökországi irodája.
http://lovasistvan.hu
Válasz erre

Gaia ( #816 ) 2016-03-15 15:10:06
Privát üzenet
Válasz erre

Előzmény: ( #815 ) szemtelen rigó 2016-03-14 18:37:19
szemtelen rigó ( #815 ) 2016-03-14 18:37:19
Privát üzenet
Natalia Jaresko ukrajnai pénzügyminiszter lett Petro Porosenko egyik jelöltje a kormányfői posztra; ezzel alig két évvel a nyugatbarát kormány hatalomra juttatása után egy amerikait állítanak Ukrajna élére. Jaresko csak azt követően kapott ukrán állampolgárságot, hogy külföldiként kinevezték a pénzügyminisztérium élére.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat bejelentése szerint a kormányfői poszt várományosai Natalia Jaresko, Ukrajna jelenleg pénzügyminisztere, és Andrij Szadovij, Lviv város polgármestere. A közlemény szerint az elnök jelenleg találkozik a frakciók vezetőivel, hogy közös megoldást találjanak a politikai válságra, mert az mostanra mindenki számára egyértelmű, hogy új koalícióra van szükség. Eszerint több forgatókönyv is lehetséges: “technokrata" kormány Natalia Jaresko vezetésével, az összes nyugatbarát (megfogalmazásuk szerint "Európa-párti") párt támogatásával, vagy egy politikai kormányzat Andrij Szadovij vezetésével, ami "elsősorban a reformokra összpontosítana". Az elnök sajtófőnöke egy harmadik opciót is említett; eszerint akinek nem teszik az első két alternatíva, az nevezzen meg egy harmadik jelöltet, és keressen hozzá a parlamentben 226 szavazatot.

Az ukrán országgyűlés munkája azt követően jutott zsákutcába, hogy a kormánykoalíció de facto összeomlott. Február 15.-én Porosenko frakciója elégtelennek minősítette a kabinet 2015-ös munkáját - másnap Arszenij Jacenjuk miniszterelnök túlélt egy ellene kezdeményezett bizalmatlansági indítványt, amelynek eredményeként a kormánykoalíció felbomlott. Mivel a hatályos törvények szerint legközelebb szeptember 6.-án lehetne bizalmatlansági indítványt kezdeményezni, az ukrán kormány működése ellehetetlenült. Az alkotmány szerint az elnök feloszlathatja a parlamentet és előrehozott választásokat írhat ki, ha 30 napon belül nem jön létre a többségi kormányzást garantáló új koalíció.

Natalia Jaresko származását tekintve félig ukrán, de az Egyesült Államokban nevelkedett, és ukrán állampolgárságot csak 2014. decemberében kapott, azt követően, hogy külföldiként kinevezték a pénzügyminisztérium élére. Victoria Nuland, az Egyesült Államok eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára 2014. februárjában - közvetlen Viktor Janukovics elűzését követően - elismerte, hogy az Egyesült Államok 5 milliárd dollárt költött Ukrajna "demokratizálására". Úgy tűnik, ez az összeg magában foglalta egy amerikai kormányfő kinevezését Ukrajna élére.
Válasz erre

Numerramar ( #814 ) 2016-03-10 13:10:27
Privát üzenet
Az Amerikai Egyesült Államok egy veszélyes társadalmi kísérletet folytat Európában: Ukrajnában puccsal eltávolítottak egy demokratikusan választott kormányt, és idegen állampolgárokat állítanak a helyére. Ha Kelet-Európa némán tűri a külföldi politikusok kormányra juttatását, nemsokára más országok is sorra kerülhetnek.

Újabb szakaszába jut a szomszédságunkban zavartalanul folytatott gyarmatosítás: nemsokára egy amerikai állampolgár, Natalia Jaresko lesz Ukrajna miniszterelnöke. A Ron Paul Institute for Peace and Prosperity geopolitikai elemzője, Daniel McAdams szerint veszélyes kísérlet zajlik Európában; az amerikai stratégák jelenleg azt tesztelik, hogy a kelet-európai országok fellázadnak-e, ha nyíltan idegen állampolgárokon keresztül irányítják őket. A térségi országokban már több külföldi állampolgárt is vezető pozícióba juttattak, egy demokratikusan választott kormány megdöntését követően. Hiába tiltakoztak az ukránok, a tüntetés és tiltakozás ehhez kevés: a kijevi puccsot követően idegen állampolgárok irányítása alá került Ukrajna.

Petro Porosenko 2014. december 2.-án határozott arról, hogy idegen állampolgárokat von be az ország irányításába. Napokon belül a pénzügyminisztérium élére Natalia Jareskot nevezték ki, aki amerikai állampolgár. Gazdasági fejlesztési miniszternek a litván Aivaras Abromaviciust nevezték ki, egészségügyi miniszternek pedig a grúziai Alexander Kvitasvilit. Odessza kormányzójaként egy másik grúziai politikust kölcsönöztek, akit saját népe már elzavart korrupciós bűncselekmények és hatalommal való visszaélés miatt, és azóta körözés alatt áll. Mihail Szaakasvili előkészítette Grúzia NATO-csatlakozását és közeledését az Európai Unióhoz. Megbuktatását követően néhány hónapot az Egyesült Államokban tartózkodott (a publikus magyarázat szerint egyetemi oktatóként), majd problémamentesen áthelyezték egy másik országba, amit épp most vonnak be a NATO-ba és Európai Unióba: kinevezték Odessza kormányzójának.

Miközben az ország élére idegen politikusokat állítanak, az is teljesen nyilvánvaló, hogy az állampolgárságot saját politikai funkcionáriusaiknak feltétel nélkül osztogatják. Szaakasvili május 29-én kapta meg az ukrán állampolgárságot, hogy legálisan betölthesse a kormányzói szerepet. Natalia Jareskoról azt szokás említeni, hogy félig ukrán, de az igazság az, hogy ukrán állampolgárságot csak 2014. decemberében kapott, azt követően, hogy kinevezték az ukrán pénzügyminisztérium élére. Az Egyesült Államokban nevelkedett, Ukrajnába politikai funkcionáriusként érkezett, és személyének kiválasztásában vélhetően közre játszott, hogy olyan embert kellett egy ukrán minisztérium élére állítani, akinek legalább látszólagosan köze van az adott országhoz.

McAdams ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet; az első dolog, amit Jaresko pénzügyminiszterként megtett, hogy levelet írt John McCain amerikai szenátornak, amiben kijelentette, hogy több fegyverre lesz szükségük. Jaresko képviseli a legrosszabb fajta, korrupt amerikai politikus típusát, akiket ezekbe az országokba küldenek kizárólag azzal a céllal, hogy megmutassák, milyen gazdag lehetsz, ha együttműködsz egy idegen hatalommal." Jaresko hozzáférést kapott a USAID több mint 150 millió dolláros alapjához, aminek az lett volna a feladata, hogy megmutassa a helyieknek, milyen szép a kapitalizmus és demokrácia. Ehelyett saját vállalatainak fizetett ki milliókat."

Ugyanakkor, nem Jaresko személye maga a probléma. A nagyobb veszélyt az jelenti, hogy a XXI. század Kelet-Európájában egy idegen hatalom erőszakos úton eltávolította egy ország választott kormányát, a helyére idegen állampolgárokat ültetett, és mindkettő problémamentesnek bizonyult. A kijevi puccs három hónap leforgása alatt jutott el a civil tüntetésektől a fegyveres puccsig és a kormány megdöntéséig. Az ukránok talán azt gondolták, hogy ez egy belföldi eredetű forradalom volt, de éppen a mai helyzet bizonyítja, hogy egy idegen ország szervezőereje nélkül önmagában a tüntetésekből nem következik a kormányváltás. Az USA által kinevezett idegen állampolgárokat már nem tudják eltávolítani, pedig Kijev központjában másfél éve egymást érik a tömegdemonstrációk.

Az Európai Unió vezető politikusai sőt, gyakran ellenzéki pártok is szótlanul tűrik, hogy egy európai ország élére idegen országok politikusait ültessék. A radikális atlantisták részéről érthető ez a hallgatás: az az irányvonal, amit Magyarországon a Gyurcsány Ferenc féle Demokratikus Koalíció képvisel, a független európai államok felszámolását hirdeti, amelyek helyére egy Európai Egyesült Államokat állítanának. Ebben a koncepcióban minden európai országot külföldiek irányítanának, hiszen az ő számukra nem fontos a nemzeti hovatartozás, nekik annyi a lényeg, hogy az adott politikus atlantista legyen.

Ukrajnában készül az európai nemzetállamok végső megsemmisítésének hatástanulmánya.

Ha a nép nem lázad fel a mesterségesen kormányra juttatott idegen urak ellen, más kelet-európai országokban is megismétlődhet az ukrán példa és itt elsősorban az európai integráció tovább mélyítése szempontjából "problémás" országokra kell gondolni, mint amilyen hazánk is.

Fokozott aggodalomra ad okot, hogy nem Ukrajna az egyetlen ország, ahol a közvetlen szomszédságunkban külföldieket neveznek ki az ország irányítására. Horvátország új miniszterelnöke, Tihomir Oreskovic kanadai állampolgár, és alig beszél horvátul. A radikális atlantisták azzal próbálják legitimálni a külföldiek kinevezését, hogy a politikai tapasztalat hiányával szemben előnyként tüntetik fel az üzleti tapasztalatot, amit a gazdasági növekedés zálogként kommunikálnak. Egész nemzetek önbecsülését tiporják sárba ezzel a gyakorlattal: azt juttatják kifejezésre, hogy 40 millió ukrán, 14-15 millió magyar közül egyetlen ember sincs, aki alkalmas lenne vezető pozíció betöltésére. Valójában annyi történik, hogy a gyarmatosító hatalmak már egyre kevésbé foglalkoznak a látszattal. Nem éri meg nekik több tucatnyi politikust hosszú éveken át kitaníttatni egy kelet-európai országból, ha a gyarmatok lakossága már nem lázad fel a külföldi vezetők ellen.
Válasz erre

Numerramar ( #813 ) 2016-03-09 12:40:19
Privát üzenet
Tűzszünet: az USA újraindítja a szíriai terrorszervezetek kiképzését

Az Amerikai Egyesült Államok arra használja a Szíriában öt évi háború után elért fegyvernyugvást, hogy újra felépítsen egy mesterséges, külföldről vezérelt fegyveres ellenzéket.

Lloyd Austin tábornok, az amerikai hadsereg közel-keleti és közép-ázsiai térségért felelős parancsnokságának (Centcom) vezetője kedden nyilvánosan bejelentette, hogy újraindítják a szíriai "mérsékelt lázadók" kiképzését. A mintegy 500 millió dollár kezdeti forrásból működtetett program keretén belül kiképeznek és felfegyvereznek szíriai ellenzéki csoportokat, a hivatalos indoklás szerint annak érdekében, hogy azok harcoljanak a terroristák ellen. Austin szerint az új programban kevesebb embert toboroznak, de kiképzésük alaposabb lesz, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a "minőségre".

Ahogy korábban az amerikai légierő bombázásaihoz, az Egyesült Államok a terroristák ellen harcoló mérsékelt ellenzék kiképzéséhez sem kapott engedélyt Szíria legitim kormányától. Az USA kormányellenes fegyveres csoportokat képez ki és fegyverez fel, ami a nyugati országok kettős mércéjét is nyilvánvalóvá teszi: Kelet-Európában és Európa más országaiban minden bizonnyal nem a "mérsékelt ellenzék" jelzővel illetnének az állam ellen fegyveres harcot folytató csoportokat. Ehelyett azonnal terrorszervezetté nyilvánítanák az ilyen tömörüléseket. Amit belföldön terroristának minősítenének, azt Szíriában támogatják: a nyugati országok nem tiltakoznak az amerikai kiképzési program újraindítása ellen, és ezzel államellenes fegyveres harcot folytató terrorszervezeteket legitimálnak.

Február végén Alastair Crooke, az Európai Unió volt külpolitikai tanácsadója volt MI6 ügynök arra hívta fel a figyelmet, hogy a tűzszünet nem jelenti a szíriai háború végét, mert az USA, Törökország és Szaúd-Arábia arra fogja használni a fegyvernyugvás időszakét, hogy újjászervezze Szíriában működtetett proxy-szervezeteit a háború folytatására kell számítani azon a ponton, ahol az említett országok kellő mértékben újjászervezték az irányításuk alatt álló fegyveres csoportokat. Kijelentését alátámasztotta, hogy a szíriai tűzszünetről folytatott tárgyalásokat John Kerry amerikai külügyminiszter kezdeményezte miután a kormányerők az orosz légierő segítségével egy heteken át tartó sikerszérián keresztül közel jutottak az ország stabilizálásához és a lázadó erők teljes felszámolásához.
Válasz erre

Numerramar ( #812 ) 2016-03-08 12:03:28
Privát üzenet
Az USA két katonai bázist épít a Szíriáról leszakított területeken

Az amerikai légierő két bázisának építése kezdődött meg Szíria azon területein, melyeket terrorszervezetek szakítottak le az országról, majd azt követően a kurdok ellenőrzése alá kerültek.

A kurdisztáni média beszámolója szerint Szíria északkeleti és északi sarkaiban már nem csak folyamatban van az amerikai bázisok építése, de az amerikai hadsereg közel végzett az építési munkálatokkal. Az Egyesült Államok úgy létesít légibázist Szíria területén, hogy ahhoz az ország legitim kormányának engedélyével nem rendelkezik, az építési munkálatoknak és a bázis működése megkezdésének semmilyen, Szíria és az Egyesült Államok közti kormányközi megállapodás nem teremtette meg a jogi feltételeit.

A BasNews a Szíriai Demokratikus Erők nevű ellenzéki csoportra hivatkozik, amely nyilvánosságra hozta, hogy amerikai szakértők dolgoznak a Haszaka kormányzóságban egy az iraki és a török határ mentén található légibázis felújításán. Elmondásuk szerint a munkálatok nagy részével már végeztek, és előkészítették a második légibázis építését Kobani területén, az Aleppo provinciában.

Januárban a Stratfor biztonságpolitikai elemzője műholdas fotókra alapozottan fejtette ki, hogy az amerikai fegyveres erők egy katonai repülőtér kialakítását kezdték meg a szíriai-török határon, és addigra az USA ezen tevékenységét már hetek óta folytatta. A szakértő szerint egy nagyobb létesítmény építését kezdték meg, amit arra használnák, hogy az amerikai légierő onnan kiindulva hajtson végre légicsapásokat Szíria területén, a kurd fegyveres erők támogatásában.

A nemzetközi elemzők ezt terrorellenes műveletnek nevezik. Ugyanakkor, az Amerikai Egyesült Államok a nemzetközi jog durva sértéseként kezdte meg a szíriai beavatkozást, mert arra az ország legitim kormányától engedélyt nem kapott, és Szíria külügyminisztériuma számos alkalommal kifejezte tiltakozását a nyugati országok beavatkozása ellen. A legitim kormány tiltakozása miatt az USA részéről nem segítségnyújtásról és terrorellenes harcról, hanem Szíria elleni agresszióról kell beszéljünk. Szíria hivatalos úton a nyugati országoktól nem, kizárólag Oroszországtól kért katonai segítséget a terrorszervezetek elleni harchoz, amely tavaly szeptemberben kormányközi együttműködés keretén belül, a nemzetközi jog szerint legálisan kezdte meg a terrorellenes műveletet Szíria területén.
Válasz erre

Numerramar ( #811 ) 2016-03-07 16:38:43
Privát üzenet
Török katonai instruktorok és nemzetközi zsoldosok gyülekeznek Ukrajnában


A Krími Köztársaság miniszterelnök-helyettese arról számolt be, hogy török katonai instruktorok kezdték meg működésüket Ukrajna Herszon régiójában, akik a Krím destabilizálására összevont zsoldosok és radikális csoportok kiképzését folytatják.

Ruszlan Balbek a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva közölte, hogy Herszon területén jelenleg kiképzőközpontokat állítanak fel, ahol a helyi sajátosságoknak megfelelő, nyílt terepen folytatott harcra és városi hadviselésre készítik fel a világ számos országából érkező zsoldosokat. Hírszerzési információk szerint a gyakorlatokat a Medzslisz a krími tatárok kormányzó testülete is támogatja, és a helyi tatár kisebbség részvétele az Oroszország elleni destabilizációs törekvés elsődleges célja. Törökország ezzel részt vesz az etnikai feszültségek szításában, amit saját befolyási övezetének kiterjesztésére használna fel.

Balbek elmondása szerint Törökország a kijevi hatóságok tudta nélkül, egyoldalúan folytatja ezt a tevékenységet. A Herszon régióba folyamatosan érkeznek a török radikális nacionalista szervezetek tagjai, velük együtt a Szíriában harcoló militáns csoportok, köztük az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai is megjelennek, valamint olyan nemzetközi zsoldos csoportok, melyek Egyiptomban és Líbiában is részt vettek fegyveres puccsok végrehajtásában.

A tatárok a Krím lakosságának 13%-át adják, ami mintegy negyedmilliós népcsoportot jelent. A Krími Köztársaság lakossága egy 2014. márciusában tartott referendum során 96%-os többséggel szavazta meg az Oroszországi Föderációval újraegyesülést. A nyugati országok nem fogadták el a krími referendum eredményét, mert ezáltal lehetetlenné vált, hogy a NATO haditengerészeti bázist kezdjen működtetni és állandó katonai jelenlétet építsen a Fekete-tengeren. A Krím Oroszországgal újraegyesülése Törökország számára is új lehetőséget hozott, Ankara most az etikai feszültségek szításával próbálja kiterjeszteni befolyási övezetét a Fekete-tenger túlsó partjára.

Február elején egy Ukrajnáról leszakadó másik államalakulat, a Donyecki Népi Köztársaság védelmi minisztériuma számolt be arról, hogy Artemovszk és Mariupol környékén török zsoldosok jelentek meg.
Válasz erre

Numerramar ( #810 ) 2016-03-06 19:04:08
Privát üzenet
Ma az Európára legnagyobb veszélyt jelentő ideológia a liberalizmus.

Európában olyan méretet öltött a migrációs válság, ahol már minden feltétel adott ahhoz, hogy a válsághelyzet polgárháborúvá terebélyesedjen. A Kölnben történtek ráadásul rámutattak arra, hogy az európai férfikép is nagy mértékben sérült; az európai férfiak már nem képesek megvédeni a nőket, amikor idegen népek agresszív tagjai a nyílt utcán követnek el tömeges nemi erőszakot.

Így foglalta össze egy lengyel újságíró a kialakult helyzetet Konrad Stachnio szerint Európát idegen hatalmak készítik elő az államok megdöntésére, és az erőszakspirál beindítását megelőzően előkészítik a társadalmakat arra, hogy alkalmatlanok legyenek a rend fenntartására és országaik megvédésére. Stachnio a New Eastern Outlook hasábjain egy három szakaszból álló rendszert alkalmaz a helyzet kiértékelésére, mely szerint Európa jelenleg a destabilizáció fázisát éli át, és az igazi válság azt követően kezdődik csak, amit az idegen hatalmak általi normalizálás és a teljes kiszolgáltatottság állapota követ majd. "A Római Birodalom története kiváló példát szolgáltat arra, amit mindannyian tudunk: hogy a legnagyobb birodalmak is elbuknak, ha a határaik nem kellően védettek. Meg kell állítani a migránsokat ténylegesen le kell állítani a bevándorlást, vagy Európa a mai civilizációs szintet nem tudja fenntartani." Stanchio azt írja, Európa számára a migrációs válság egy külső hatalom általi destabilizációt jelent, amit a tényleges válság fázisa követ. Ez a válság azonban olyan borzalmakat hoz majd, amit az európaiak viszonylagos jólétükben ma elképzelni sem tudnak.

Elmondása szerint az Európai Unióban polgárháború érlelődik, ami idegen beavatkozással zárulhat. Az idegen beavatkozás előőrsét pedig a migrációt támogató pártok és civil szervezetek jelentik.

"Európában már ma egyre fokozódó konfliktus látható a menekültek befogadásának támogatói és ellenzői közt."

Az értékelés szerint azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, a migrációs válság már mostanra is számos, egymást is keresztező törésvonalat hozott létre Európában. A szélsőjobboldali szervezetek és azok újabb formái a szerző a Pegida nevű mozgalmat említi és az úgynevezett baloldal közt a nyers brutalitásig és utcai leszámolásokig fokozódhat a helyzet. Egy másik törésvonal a radikális muszlimok és vallási ellenségeik a menekültek beengedésével Európa a közel-keleti vallásháborúk magvait is importálta. A törésvonalak és újabb társadalmi feszültségek importálására azonban egy destabilizáló művelet részeként került sor, ami az állami hivatalok legitimitásának aláásását szolgálja; a cél, hogy az európai országokban az emberek egyre kevésbé bízzanak az államban és kormányokban, az ideológiai, vallási és faji alapon szerveződő közösségek közti feszültségek fokozásával pedig előidézhető legyen a teljes anarchia, az államiság megbomlása az európai országokban. Ezt a folyamatot nem csak pártok és civil szervezetek segítik, az államok mostanra olyan belső akadályozó tényezőkkel vannak tele, melyek szándékosan meggátolják a rend fenntartását.

Elég a német rendőrség inkompetenciáját például vennünk a Kölnben történt tömeges szexuális zaklatások és rablások során. Nehéz ennél jobb példát találni az állami szolgáltatások felbomlására.

A destabilizáció egy másik példája, hogy az állami szervek szándékosan elégtelenné tett működése előidézi az emberek önszerveződését. A fegyveres önvédelmi csoportok megjelenése az állami hivatalokban működő szabotőrök miatt elkerülhetetlen, megjelenésük azonban önmagában is előidézi a polgárháborús helyzetet. Ez nem egy-egy országban történik, hanem kivétel nélkül minden európai országban, ami arra utal, hogy Európa nemsokára egy általános polgárháborúba süllyedhet.

Stanchio azt írja, ez egy jól megtervezett, öngerjesztő folyamat, aminek végső célja az európai országok államiságának megbontása. Az állami hivatalokban belül működő szabotőrök ellehetetlenítik a rend fenntartását. A közbiztonság hiánya előidézi az emberek önszerveződését, a migránsok bűncselekményeinek következmény nélkül hagyása pedig fokozza a migránsokkal szembeni gyűlöletet. Az európaiak fegyveres önszerveződése azonban kiváltja a muszlim közösségek radikalizálódását és európai szintű önszerveződését, az egyesített európai muszlim mozgalmak megjelenésével pedig eljutunk arra a pontra, amikor az európai országokban az államiság megbontására nyíltan törekvő fegyveres csoportok működnek. Stanchio szerint egy összeurópai Arab Tavasz várható, és akik a migránsok beengedéséről határoztak, egyúttal megakadályozzák az Európai Uniót a határok lezárásban, éppen ezt a célt próbálják elérni.

A Daesh Iszlám Állam terrorsejteket küld és fegyvercsempészetet folytat Európába, beleértve vegyi és biológiai fegyvereket is. Gyakorlatilag korlátlan toborzást folytatnak az interneten keresztül, és az európai országok valamiért nem akadályozzák ezt meg.

A publicisztikában kifejti, hogy ennek a destabilizációnak célja az államiság megbontása, amit egy idegen hatalom általi normalizálás és brutális terror követ majd. Ebben az úgynevezett normalizációs szakaszban ami az új rend felállítását jelenti azonban az új hatalom megszabadul mindenkitől, akik a destabilizáció kivitelezésében akár tudtukon kívül közreműködtek (beleértve a túlbuzgó liberálisokat és emberi jogvédő szervezeteket).

Stanchio szerint az Európára leselkedő legnagyobb veszélyt most a liberálisok jelentik, akik a nyilvánvaló válsághelyzet közepette is minden erejüket bevetve tovább folytatják Európa bomlasztását. Az ő ideológusaik a válsághelyzetet egy globális állam legitimálására akarják felhasználni; a közeljövőben részükről felerősödnek majd azok a hangok, melyek a "regionális" államok felszámolását követelik és azok helyett civil szervezetek kezébe adnák a kontrollt ezzel kiszolgáltatva Európát a kontinensre beengedett több millió bevándorlónak, akik viszont nagyon is államszervezésbe fognak kezdeni.

"Úgy gondolom, ma az Európára legnagyobb veszélyt jelentő ideológia a liberalizmus."

A szerző szerint Európa ma két irányból áll ostrom alatt; az iszlám radikálisok részéről akik nem fogadják el az európai országok államiságát, ehelyett saját magukat szervezik állammá és a gazdag liberális milliárdosok részéről, akik 500 millió ember véleményét semmibe véve saját ideológiájuk mentén akarják átformálni Európát. A legnagyobb gond az írja Stanchio -, hogy ebben a tekintetben már részleges sikereket értek el, mert a mai feminin európai férfi alkalmatlan arra, hogy megvédje a hazáját, vagy akár egy "menekültek" általi utcai erőszak során a nők védelmére keljen. Ehelyett ma már látni olyat, hogy tiltakozásként a férfiak szoknyákba bújnak (Dániában, Svédországban, Hollandiában történt ilyen eset), követelik a sokszínűséget, és nyilvánvalóan alkalmatlanok arra, hogy érdemi válaszreakciót adjanak Európa gyarmatosítására.
Válasz erre

Regiomontanus ( #809 ) 2016-03-04 16:26:35
Privát üzenet
Újabb török fegyverszállítmányt fogott a parti őrség

A görög parti őrség megállított és lefoglalt egy török hajót, ami állítólag Libanonba szállított volna fegyvereket.

A hajó február 4.-én indult Izmir kikötőjéből, rakterében hat konténerrel, amiből kettő fegyverekkel és lőszerekkel volt tele. A görög hatóságok az intézkedés során a legénység összes tagját letartóztatták, köztük hat szíriai, egy indiai és négy libanoni állampolgárt.

A hétfőn történt eset nem az első a sorban; korábban, szeptember első hetében a görög parti őrség szintén egy török kikötőből érkező hajót fogott el, ami állítólag Líbiába szállította volna a fegyverrakományt.

A török hatóságokat térségi országok gyakran vádolják azzal, hogy fegyvereket szállítanak kormányellenes fegyveres csoportoknak Szíriában és más közel-keleti, észak-afrikai országokba, illetve szemet hunynak a Törökországon keresztül zajló fegyverkereskedelem felett. Szíriába többek között humanitárius szállítmánnyal vegyítve érkezett török fegyverszállítmány. Az eset(ek)ről a Cumhuriyet török napilap számolt be, amiért az Erdogan-rezsim életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a lap főszerkesztőjét.

A fegyverszállítmányok úticélja azonban nem egyértelmű. Törökország légierőinek gépei rendszeresen sértik a görög légteret, miközben Ankarát gyakran Görögországban is fegyveres extrémista csoportok támogatásával vádolják. Január 8.-án Frangulisz Frangosz tábornok, a görög fegyveres erők vezérkarának egykori parancsnoka, volt honvédelmi miniszter a Rossziszkaja Gazeta orosz lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy Törökországnak területi igényei vannak Görögországgal szemben.
Válasz erre

Numerramar ( #808 ) 2016-03-03 19:31:19
Privát üzenet
Németország is követi a magyar példát zárják a határokat

Németország nemsokára követni fogja Magyarország és több európai ország példáját, és lezárja határait a menekültek előtt. A Die Welt a belügyminiszterre hivatkozva azt írja, nemsokára véget vetnek az irányítatlan migrációnak.

A lap szerint Thomas de Maiziere belügyminiszter elrendelte a határ teljes lezárására vonatkozó tervek előkészítését, és a minisztérium felkészül az irányítatlan migráció leállítására. Ennek részeként Németország a határon vissza fogja fordítani az országba érkező regisztrálatlan migránsokat. Az új tervezet a következő hetekben érvénybe léphet, ha a menekültek száma túllép egy bizonyos korlátot, és az Európai Unióba irányuló migráció nem csökken a korábban hozott "intézkedések" hatására.

A lap szerint a tervezet gyakorlatba való átültetéséről a március 7.-i Törökország-EU csúcstalálkozót követően születhet döntés, annak függvényében, hogy addig Ankara tud-e eredményt felmutatni a migrációs hullám leállítása terén.

Tavaly szeptemberben német vállalatok bejelentették, hogy leállítják a szögesdrót exportját Magyarországra. A vállalatok képmutató módon humanitárius indokokra és emberi jogokra hivatkoztak: a hivatalos indoklás szerint amiatt nem exportálnak több szögesdrótot hazánkba, mert azt a kormány a határkerítés építésére használja, és "sérülést okozhat a menekülteknek".

Akkori beszámolónkban azonban rámutattunk, hogy a látszat ellenére valószínűleg nem érdekli a németeket, hogy "a menekültek fennakadnak a szögesdróton", és az export leállítására egyetlen logikus magyarázat létezik; hogy Németország maga is határzár építésére és a bevándorlás leállítására készül, és a német cégek által gyártott szögesdrótra belföldön lesz szükség.

A Die Welt információi szerint Németország még idén tavasszal intézkedéseket hoz a tömeges bevándorlás leállítása érdekében. Ha ezt meg akarják tenni, ahhoz igen sok drótkerítésre lesz szükségük; Németország Lengyelországtól Franciaországig húzódó határvonala mintegy 2200 kilométer hosszúságú.
Válasz erre

Numerramar ( #807 ) 2016-03-03 15:00:16
Privát üzenet
Afrikai migránsokkal zsarolják a briteket

Franciaországnak érvényben van egy megállapodása az Egyesült Királysággal arra vonatkozóan, hogy a migránsokat a csatorna-alagút francia oldalán tartják. Párizs azonban azzal fenyeget, hogy felmondják ezt a megállapodást, ha a britek kilépnek az Európai Unióból.

Emmanuel Macron, francia gazdasági miniszter a Financial Timesnak adott interjú során kijelentette, hogy az Európai Unió jelenti a két ország közti bevándorlásügyi együttműködés alapján, és amennyiben a britek az EU-ból kilépés mellett döntenek, Franciaország felmondja a migránsok Calaisban tartását garantáló Le Touquet Szerződést.

Macron kijelentése szerint, amennyiben a népszavazáson a kilépést támogató szavazatok kerülnek többségbe, és a brit kormány megkezdi a kilépési procedúrát, Franciaország minden, Calaisban tartózkodó és oda érkező migránst átküld a csatorna-alagúton a brit oldalra, ezáltal Anglia intenzív migrációs nyomás alá kerül. A miniszter egyúttal azzal is fenyegetőzött, hogy a kilépés esetén a pénzügyi szférában dolgozók tömegesen hagyhatják el Londont.

2012-ben a brit miniszterelnök azt mondta, az Egyesült Királyság szívesen látja mindazokat, akik a franciaországi szocialisták 75%-os adóemelése elől menekülnek. Macron elmondása alapján azonban a Londonba menekülőket "visszahonosítják" majd, helyettük pedig a Calais környékét terrorizáló afrikai migránsokat küldenék Angliába.
Válasz erre

Regiomontanus ( #806 ) 2016-03-03 14:45:59
Privát üzenet
Szakértő: a bevándorlás miatt meg fog szűnni az Európai Unió

A Stratfor szakértője szerint a migrációs válság súlya alatt meg fog szűnni az Európai Unió, ehelyett egymáshoz közel álló országok fognak kisebb szövetségi rendszereket alkotni Európában. Az elmúlt évtizedekben elért összes eredményt felégetheti a migrációs válság.

Az Európai Unió mai formájában meg fog szűnni, mert szerkezetéből adódóan eleve bele volt kódolva a sikertelenség. A különböző kultúrájú, történelmi hátterű és saját érdekeik mentén gondolkozó országok szövetsége esetében csak az volt kérdés, melyik nagyobb válsághelyzet okozza majd a széthullást, és úgy tűnik, a migrációs válság lesz a végső teher, amivel az EU már nem tud megbirkózni. Így összegezte Mark Fleming-Williams, a Stratfor elemzője a jelenleg is fokozódó válsághelyzet következményeit. A szakértő szerint azonban ez nem az Európai Unió sajátossága; bármilyen hasonló szerkezetű és hátterű szövetségi rendszer idővel széthullik, ahogy a történelem folyamán arra számos példát láthattunk már.

Fleming-Williams hangsúlyozta, hogy az Európai Unió központosítási törekvései a nemzeti ellenállás leküzdhetetlen akadályába ütköznek, és a korábbi válsághelyzetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az európai nemzetek nem összefogással és közös megoldással reagálnak a fokozódó problémákra, hanem saját nemzeti érdekeiket kezdik fokozottan előtérbe helyezni. Mindez elkerülhetetlenül vezet az unió széthullásához.

"Európa mozgatóerői természetüknél fogva nemzeti jellegűek, és az országok végül saját nemzeti érdekeiket fogják előtérbe helyezni."

Fleming-Williams szerint a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az Európai Unió több kisebb szövetségre bomlik fel, amiből a korábbi EU számos tagállama ki fog maradni. A korábbi unió "szelleme" azonban túlél majd és továbbra is jelen lesz Németország, Belgium, Hollandia, Luxemburg és Olaszország integrációs törekvésében, ami az EU hat eredeti tagállamából csak öt, így végső soron az európai integráció kudarcnak tekinthető. Eddigre azonban Olaszország összeroskad az államadósság és a tömeges bevándorlás terhe alatt, emiatt valószínű, hogy nem kap meghívást ebbe az új unióba. A szakértő ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unió alap törésvonalát mindig is a német-francia kapcsolatok adták, így a két ország részvételével kialakított kisebb unió szintén hasonló sorsra jutna.

A skandináv országok azonban egy saját uniót fognak létrehozni, ami a korábbi Európai Unió magját alkotó országokhoz hasonlóan magasabb belső integrációra törekszik majd. A szakértő szerint azonban ennek politikai jellege nagy mértékben eltérő lehet a mostani állapotoktól, mert a német befolyás jelentősen csökkenni fog a következő évtizedek során. Németország fokozatosan elveszíti politikai befolyásának nagy részét, az európai üzleti kapcsolatokban azonban továbbra is vezető szerepet tölthet be.

Fleming-Williams szerint Európa olyan irányba halad, ahol az áruk és munkaerő szabad áramlása továbbra is biztosított lesz, a mozgás szabadságát azonban jelentősen korlátozni fogják.

A Stratfor szakértőjének értékelése azonban alátámasztja, hogy Európa vezetői továbbra is elkötelezettek a kontinens nem-európai népekkel való betelepítése iránt. A migrációs válság során egyértelművé vált, hogy a schengeni övezet strukturális akadállyá vált, ami lehetetlenné teszi, hogy a multikulturalizmus támogatói minden országban több százezer afrikai és közel-keleti migránst telepítsenek le hosszú távon. Ahhoz, hogy a migránsok helyben tartásáról gondoskodjanak, a liberális elitnek az európai országok körbekerítésére és a nemzeti határok lezárására van szüksége. Ellenkező esetben semmilyen eszköz nincs a kezükben, amivel garantálni tudnák, hogy a gazdaságilag fejletlenebb európai országokban is letelepednek a nem-európai népcsoportok.
Válasz erre

Numerramar ( #805 ) 2016-03-03 06:06:53
Privát üzenet
Az Oroszországi Föderáció Bevándorlásügyi Hivatalának igazgatója, Konsztantyin Romodanovszkij szerint Európa nem tud megbirkózni a migrációs válsággal, ezért annak Oroszországra gyakorolt következményeit már most fel kell mérni.

Romodanovszkij az Interfax hírügynökségnek adott nyilatkozatában rámutatott, hogy a gazdasági bevándorlók részére biztosított nagyvonalú szociális juttatásokat az EU-ban nem kíséri ezen tömegek munkaerő-piacra való beintegrálása. Emellett az igazgató szerint a bevándorló-családok feltétel nélküli egyesítésének lehetősége egy hibás gyakorlat Európában, mert nem számol az újonnan érkező családtagok jogérvényesítésének következményeivel.

Romodanovszkij az EU bevándorlási politikájának gyakorlatát ezért tévesnek nevezte, és a multikulturalizmus ideológiája mint erre a gyakorlatra alkalmazott problémamegoldó eszköz szerinte teljességgel hatástalannak bizonyult.

"A menekültáradat és a romló társadalmi-gazdasági helyzet miatt maguk az európaiak is elkezdhetnek kivándorolni. Ez a folyamat most kezd tetőzni Hollandiában, Németországban és Franciaországban. Jelenleg Kanada, Ausztrália és Új-Zéland az úticélok. Nem kizárt, hogy a jövőben az Oroszországi Föderációba is érkeznek majd. Ezeket a perspektívákat figyelembe véve ki kell dolgoznunk az összes lehetséges változatot egy ilyen helyzetre, beleértve egy állami szintű programrendszer felállítását, amely ennek az európai rétegnek az orosz társadalomba való integrációját szolgálja. Egy hónap határidőt jelöltem ki ebben kérdéskörben az elemzésre és javaslattételre." mondta a Bevándorlásügyi Hivatal vezetője.

Az európai sajtó már a nagy migrációs hullám megindulásakor foglalkozni kezdett ennek lehetőségével. Ladislav Kashuk cseh újságíró júniusban egy a Czech Free Press hasábjain megjelenő publicisztikában azt írta, hogy eljöhet annak az ideje, amikor a "normális európaiak" arra kényszerülnek, hogy Oroszországban keressenek menedéket mindazon problémák elől, amit az uniós hatóságok ma ideológiai okokból nem hajlandók kezelni. Kashuk szerint a tömeges bevándorlás nem csak Európa irányba zajlik, hanem a multikulturalizmus erőltetése miatt az európai fehér ember évtizedeken belül menekülni fog Európából, és arra kényszerülhet, hogy Szibéria lakatlan vidékein leljen új otthonra.
Válasz erre


1 2 3 4 5 6 7 8 .11 12 13 14 .18 19 20 21 22 23 24 25 26 
FőoldalAdataimKvízKvíz RanglistaÜzenetekIsmerőseimKéptárFórum
E-mail cím:
Jelszó:        
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavam

Kapcsolat: info@kvizcity33.hu
2008. Kvízcity33.hu. Minden jog fenntartva!
Polgári Kvízjáték oldal